Blogul lui Emil HĂLĂŞTUAN

– libertatea presei ca moft –

  • Arhive

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te unui alt urmăritor

  • Reclame

Ţara lui pupă-mă-n fund, te f… şi mă p… pe tine

Posted by Emil Hălăştuan pe 13 august 2009

Dan Tapalagă, HotNews.ro
Vineri, 7 august 2009, 13:36

Există ţărănoi care, ajungând să împartă bani publici, se descheie la prohab şi se slobozesc pe nasul tău dacă-i întrebi cum i-au cheltuit. Primii stropiţi cu jetul ăsta de nesimţire ţâşnită din mădulare sunt jurnaliştii care îşi bagă nasul în rahatul făcut pe banii voştri. Va fi ceva nedelicat, grotesc şi deloc subtil: despre ţărănoi înfometaţi. Sunt însă ţărănoi şi ţărănoi. Unii înjură birjăreşte. Se p… în capul nostru, ne f… sau ne invită sa-i pupăm în fund. Ăştia-s primitivii, neanderthalienii politicii, ajunşi căpetenii de trib. Alţii ne scriu mail-uri sofisticate, ne dau răspunsuri tembele din care rezultă tot o invitaţie la pupat. De sus până jos, în România aşa se trăieşte: cu
fundul în sus.
Când l-am întrebat cum a împărţit 800 de mii de euro partenerilor de afaceri, Radu Mazare (PSD) ne-a transmis un sincer “HotNews.ro să mă pupe în fund.Cîudată reacţia unui primar care şi-a vârât cei 800 de mii de euro în propriul fund. “Se urmăreşte informarea corectă, obiectivă şi în timp real a societăţii civile despre activitatea Primăriei Municipiului Constanţa, dar şi construirea, promovarea şi menţinerea unei imagini instituţionale pozitive”, scrie în nota de fundamentare. Acesta este limbajul administrativ prin care Mazăre le cere partenerilor săi de afaceri, care au câştigat contractul, să-i lustruiască posteriorul în următorii patru ani.
Specia de primată de la malul mării s-a răspândit cam prin toată România. O găsim căţărată, iată, în jilţul unui mare oraş de câmpie. De la înălţimea fotoliului de primar al Craiovei, Antonie Solomon (PDL, ex PSD) s-a uşurat în capul ziariştilor de la Gândul, care l-au întrebat de ce cheltuieşte, în vremuri de criză, un milion de euro pentru beculeţe de Crăciun şi iepuraşi de Paşte: “Bă, da voi sunteţi chiar nesimţiţi. Păi ia şi tu un caiet de sarcini să vezi cum se face o licitaţie şi mai lasă-mă dracu’n pace cu prostiile voastre. (…) Mă p… pe voi!“.
Avem însă şi ţărănoiul de Ardeal, care înjură apăsat, gospodăreşte. Şi el îşi apără bănuţul tot cu mădularul. Iritat de o întrebarea unui reporter tv, despre o deplasare în Turcia, care a costat 200.000 de lei, primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea (PD-L) îl înjură ca la uşa cortului. Dorin Florea s-a descheiat iute la prohab: “Du-te-n pizda mă-tii! Fute-l pe Bakos! Spune-i că costă mult! Mă baiete, ascultă aici! Stai aici că îţi fut una. La dracu cu ăştia ai voştri cu tot! Închide uşa! M-am săturat deja! Veniţi la comandă? De câte ori s-au dus la oraşele înfrăţite? De câte ori? Plătesc ceva sau
nu? Plătesc ceva sau nu?! În pizda mamelor voastre!”

Înainte să părăsim Neanderthalul politic local, aruncaţi o privire în jur. Vi se pare că sunt singurii ţărănoi care îşi îngraşă fundurile pe banii publici şi ne invită să le alintăm dosul? Vi se pare cumva că pe stradă, în Guvern sau în Parlament e altfel? « Mă p… pe voi » a spus, în felul ei şi Monica Iacob Ridzi când a declarat că nu o interesează pe ce a cheltuit 600 de mii de euro când era ministru. « Va f… « le comunică Adrian Năstase procurorilor DNA, de fiecare dată când mai deschid un
dosar. « Ne pupaţi în fund », le transmit cei mai mulţi parlamentari alegătorilor, atunci când blochează marile dosare şi nu numai atunci. Ne întorc spatele a doua zi după alegeri.
Toţi se simt, pe banii altora, Împăraţi. În universul lor, regula esenţială e să nu-ţi pese de ceilalţi. Tu eşti Supremul, Dumnezeul la care se închină robii tăi, ciolovecii. În religia ţărănoilor cu putere, te închini la fundul lor sau te calcă în picioare.
Fiecare îşi păzeşte fundul cum poate, când e vorba de bani picaţi din cer. Judecătorii, funcţionarii, profesorii, acţionează, în vremuri de criză, la fel de trivial, de indecent, de indiferent.
Să mă pupaţi în fund, zice şi ţărănoiul urcat la volan, când aruncă doza de bere pe geam, pungile cu gunoi pe marginea şanţului, pet-ul pe munte.
Mai recent, o mare bancă de stat se « p… pe noi ». Noi le cerem informaţii publice, despre cum îşi fac campanie la televiziuni, iar ei ne scuipă în faţă secretul bancar. Vom scrie curând. O altă mare companie de stat se « p… delicat” pe interesul public când ii întrebăm cum au cheltuit nişte bani cu un show tv. Şi despre ea vom scrie. Televiziunile de ştiri fac şi ele ceva pe telespectatorii lor. Se prefac că mor de
grija banului public, dar il jumulesc cot la cot cu politicienii f…i la comandă. Detalii, cât de curând.
Celor care se grăbesc să acuze vulgaritatea textului, le spun că mitocania, tupeul şi neamprostia le fură banii. Sună obscen pentru că asta primim în faţă, când le cerem socoteală: un scuipat mai parfumat sau mai puturos, dar tot între ochi.
Indiferent de culoarea politică a ţărănoilor, vom insista să aflăm cum cheltuiesc banii publici, în special cei care ne trimit bezele cu fundul.
P.S. Nu-i mai aud pe virginii patriei, care fac apoplexie, spume şi inundă redacţiile cu comunicate numai când Traian Băsescu scoate mojicii pe gură. Tac şi înghit, la fundul unor golănaşi ca Mazăre sau chiar mai rău.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: