Blogul lui Emil HĂLĂŞTUAN

– libertatea presei ca moft –

  • Arhive

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te unui alt urmăritor

  • Reclame

Ştiri de 1 aprilie

Posted by Emil Hălăştuan pe 30 martie 2010

Schimbarea sângelui
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a emis la 1 aprilie un ordin prin care se dispune schimbarea culorii sângelui tuturor cetăţenilor români. „Întrucât roşul s-a dovedit o culoare duşmănoasă, ce provoacă insomnii rebele”, Cseke a dispus colorarea sângelui cetăţenilor români în portocaliu.
În ordinul Ministrului Sănătăţii se precizează că pigmentul folosit pentru schimbarea culorii sângelui nu este fabricat la Institutul Cantacuzino. Pentru a elimina orice dubii cu privire la posibilele efecte dăunătoare ale operaţiunii, Cseke Attila a dispus ca sterilizarea instrumentarului folosit în această operaţiune să se facă numai la flacăra violet.

Limitatoare de viteză
Sursele noastre de încredere, Vlad, Vuia şi Vlaicu, ne înştiinţează că, la 1 aprilie, autorităţile locale din oraş vor anunţa un succes răsunător. În ziua cu pricina, concetăţenii noştri vor afla oficial, că altfel află acum, de la noi, despre o măreaţă realizare a epocii de azi. Pe drumurile din urbe s-au amplasat mii de limitatoare de viteză, ceea ce reduce aproape de zero riscul ca vitezomanii să-i accidenteze pe paşnicii pietoni, care, de altfel, traversează uliţele pe unde-i taie capul. Vlad, Vuia şi Vlaicu au raportat existenţa unei ciudate legături cauzale între recensământul gropilor de pe drumuri şi numărul limitatoarelor instalate pe şosele. Într-un mod premeditat şi cu totul întâmplător, cele două numere coincid, adică sunt unul şi acelaşi.

Compania de Apă se îmbogăţeşte
După celebra izbândă din anii trecuţi, când furnizorul de apă în sistem centralizat i-a transformat pe muritori în creditori ai lui Dumnezeu, cerându-le să plătească pentru evacuarea apei de ploaie scursă prin reţelele municipale de canalizare, operatorul unic pune în practică o altă idee, de o măreţie fără seamăn. De la 1 aprilie, albia Arieşului va face parte din reţeaua de canalizare a oraşelor Turda şi Câmpia Turzii, precum şi din cea a comunelor riverane. Această schimbare, pentru care nu a fost nevoie decât de consensul tradiţional al aleşilor, are efecte admirabile asupra bugetului Companiei de Apă. Fericiţii cetăţeni care locuiesc în perimetrul operatorului unic de apă şi canal, vor plăti de acum încolo şi pentru apa deversată de râul Arieş în noua arteră de canalizare.
Din cauză de lipsă de cvorum a caracterelor trebuincioase pentru o ştire de sine stătătoare, înserăm aici încă un anunţ. În curând, una din colecţiile de cărţi editate de un cotidian central, al cărui nume îl trecem sub tăcere, pentru a nu fi acuzaţi de reclamă mascată, mai ales acum, când Dinu Patriciu a devenit proprietarul a 70 la sută din acţiunile tipografiei clujene Garamond, va lansa pe piaţă capodopera „Mizerabilii”, scrisă de Victor Hugo.

UDMR s-a păcălit de 1 aprilie
După ce a aflat de ordinul ministrului Cseke Attila, acela cu schimbarea culorii sângelui, UDMR a vrut să-i retragă acestuia sprijinul politic. Deşi a anunţat această decizie cu elan revoluţionar, preşedintele UDMR, Marko Bela, a fost nevoit să revină asupra hotărârii. Motivul revocării deciziei este unul simplu: Deoarece nu este partid, UDMR nu poate oferi sprijin politic şi, în consecinţă, nu poate retrage ceea ce nu a dat!

Ultima oră
Parlamentul, Guvernul, instituţiile deconcentrate din teritoriu, ong-urile apolitice şi celelalte, de-a valma, au somat CNSAS-ul. În cel mult trei zile, acesta trebuie să facă publice toate dosarele informatorilor jurnaliştilor. Termenul de graţie acordat CNSAS-ului curge cu începere de la 1 aprilie.
Chestionaţi asupra problemei, colaboratorii noştri de nădejde, Vlad, Vuia şi Vlaicu, au apreciat că nu există nici un pericol de deconspirare. „Titlul de informator nu se acordă decât post-mortem” aşa că nu-i nicio primejdie, au spus aceştia, comentând somaţia înaintată CNSAS-ului.

Reklamă
Acu, ce vreţi? Musai să trăim şi noi, aşa că puţină reclamă pe şustache nu strică. Un senator şi un deputat, din opoziţie, al căror nume nu îl divulgăm aici, au servit un prânz copios la una din unităţile agroturistice din zonă. Parlamentarii cu pricina au mâncat salată secuiască, preparată din legume şi zarzavaturi cu miezul şi coaja colorate în alb, verde şi roşu. Apoi, cei doi s-au înfruptat cu nădejde din ciolanul cu garnitură de criză, iar la urmă l-au mâncat pe Băsescu. Ho, nu săriţi ca apucaţii! Nu este vorba de preşedintele Traian Băsescu ci de tortul cu acelaşi nume.
Clienţii serioşi pot afla de la colaboratorii noştri, Vlad, Vuia şi Vlaicu, atât numele celor doi parlamentari şi numerele de telefon la care răspund aceştia, cât şi adresa pensiunii cu pricina. În ceea ce priveşte modul în care pot fi contactaţi colaboratorii noştri, căutaţi în Pagini Aurii, iar dacă acolo nu vă descurcaţi, întoarceţi cartea de telefoane cu susul în jos şi pe dos, pentru a putea continua căutările în Paginile Albe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: